KEK CENNETİ: LİLİ’S BROWNİES – PARİS

Yaşadıkça yenilenen, gezdikçe güzelleşen, yürüdükçe yeniden keşfedilen bir şehir Paris. Tercihinizi bahar aylarında gitmekten yana kullanırsanız keyfiniz daha da bol olacaktır. ‘Jardin de Tuiliers’de oturup baharın huzuruyla kucaklaşırken, Champs Elysees’de şehrin dinamizmine kendinizi bırakabilirsiniz. Bu arada unutmamalısınız ki Sacre Coer’un bohem havasını da her daim sizi bekliyor olacaktır, tercih sizin. Versailles Sarayı ve Concorde Meydanı’nı es geçmeden muhteşem sanat eserlerinin sergilendiği başta Louvre olmak üzere sayısız müzeyi gezebilirsiniz. Nihayetinde sana bir tepeden baktım Paris diyebilmek içinse Eyfel Kulesi’ne özel bir zaman ayırmalısınız. Bu denli yaşayan bir şehirde siz de şehrin bir parçası olun. Bu keyifli anları yaşarken de keyifli bir tatlı molası vermeyi ihmal etmeyin.
Fransız pastacılığının yerini hiçbir şey tutmasa da bu küçük ve şirin dükkanı görünce insan içeriye girmeden duramıyor. Lili’s Brownies Paris’in en popüler semtlerinden St. Germain’de bir ara sokakta yer alıyor. Hemen yakınında bir okul olması sebebiyle öğrencilerin uğrak yeri olan bu kafeden gençler tatlılarını kahvelerini alıp çıkıyorlar. Mekanın sadece üç masası var o yüzden ya masanızı birileriyle paylaşacaksınız ya da kekinizi kahvenizi alıp Paris sokaklarını keşfe devam edeceksiniz.
Lili’s Brownies’ e adımınızı attığınız an etrafı saran mis gibi kokular içinizi ısıtırken tam karşınızda duran yan yana dizilmiş onlarca çeşit kek ve brownieler iştahınızı kabartıyor. Her ne kadar ön sıralarda muffinler ve brownieler olsa da benim gözüm arka sırada yan yana sıralanmış elmalıdan havuçluya, limonludan çikolatalıya, ananaslıdan muzlu cevizliye onların ‘bread’ dedikleri bizim baton keklerde. O kadar taze ve lezzetli duruyorlar ki insanın hepsinden tadası geliyor. Bu kek cenneti içinde ben tercihimi vazgeçilmez klasiğim olan havuçlu kekten yana kullandım. Kocaman bir dilim kek ve yanında tazecik kahve ile boş bulduğum bir yere oturdum. Yumuşacık, bol malzemeli ve ağızda dağılan kocaman dilimlenmiş kekim tek kelimeyle muhteşemdi. Şayet aşıklar şehri Paris’e yolunuz düşerse ve klasik Fransız tatlılarına ara vermek isterseniz Lili’s Brownies güzel bir alternatif olacaktır.